Skuespillere

Program

Roller

Julie Moe Sandø som spiller Den Hvite Dame

Julie Moe Sandø – Penelope

Er født og oppvokst i Trondheim. Hun har tidligere medvirket i Den siste viking, Kasimir og Karoline og Spring Awakening ved Trøndelag Teater og var også med da Adamseplene inntok caféscenen med Alle tiders julebord. Julie er også vokalist i bluegrassbandet Julie & the New Favorites. I 2014 var hun på nytt å se hos oss, først i Adrian Posepilt så i Puppan te pappa. Til høsten blir hun å se i nyoppsetningen av familiemusikalen Nøtteknekkeren. Dessuten ble stykket “11 år», der hun medvirket i, nominert til Heddaprisen 2017.

Trond som spiller Kommandant Wilhelm von Holst i musikalen.

Trond Teigen – Kommandant Wilhelm von Holst

Trond Teigen startet sin karriere i Skatten på Sjørøverøya på Chateau Neuf i 1989, hvor han senere også spilte Tony i West Side Story og Charley i Charleys Tante.
Ved Det Norske Teatret har Trond medvirket i bl.a Sweeney Todd, Black Rider, Piaf, An-Magritt, Tolvskillingsoperaen, Which Witch, Norge-Brasil og Evita.
Trond har også medvirket i bl.a Annie på Bryggeteatret, Kjøpmannen i Venezia på Teatret Vårt, Sofies Verden på Fornebu, Guys and Dolls på Oslo Nye Teater, MAMMA MIA på Folketeatret, Skjønnheten og Udyret på Christiania Teater og ikke minst spilt rollen som Marius i Les Misérables i Karlstad og Malmö.
Trond spilte Dr. Sebastian Bøver i TV 2-serien Holms og han har lånt ut stemmen sin til utallige tegnefilmfigurer; Disneys Aladdin , Kaptein Shang i Mulan, Beymax i Big Hero 6 og Svampebob for å nevne noen få. Hadde samme rolle i fjorårets oppsetning

Espen som spiller Marius i musikalen.

Espen Bråten Kristoffersen – Marius

Espen er utdannet ved Bårdar Akademiet og Romerike Folkehøgskole. Medvirket i: ”Hakkebakkeskogen” som stemmen til Klatremus i storsuksessen Qvisten animsjon, Cabaret, Brørne Løvehjarte, Spelemann på Taket, og Espen Elskar Judy på Det Norske Teatret. Trollmannen fra Oz, og Et Juleeventyr på Hålogaland Teater. Hakkebakkeskogen på Riksteatret. Spring Awakening, Kalenderpikene, Det Lykkelige valg, Den Glade Enke, Karius & Baktus, og Bukkene Bruse på Badeland på Oslo Nye Teater. Grease i Oslo spektrum, Ibsen julbileet i Egypt, samt gjestet Stavernrevyen i Stoltentann og Sommer i Smilehullet. Har gjort en sesong som sanger og danser ombord på M/S Color Magic med over 400 forestillinger. Film og TV: NRK super, Lillyammer 3, Torsdagkveld fra Nydalen & 5 løgner.

Jonas som spiller Gamle kommandant Conrad Røhmer/ Onkel Mikkel i musikalen

Jonas Fuglevik Urstad – Gamle kommandant Conrad Røhmer/ Onkel Mikkel

Jonas Fuglevik Urstad er fra Rygge kommune. Han er utdannet ved Bårdar Akademiet i Oslo. Han har medvirket i flere musikaler, blant annet TENK OM (DNT), HALVE KONGERIKET (DNT), SWEENEY TODD (DNT), SKJØNNHETEN OG UDYRET (Christiania Teater). Han har også vært korist under EUROVISION (Telenor Arena), SPELLEMANSPRISEN (Oslo spektrum) og NOBEL PEACE PRIZE CONCERT (Oslo spektrum). Hadde samme rolle i fjorårets oppsetning.

Ann Christin som spiller Bestyrerinnen i musikalen.

Ann Christin Elverum – Bestyrerinnen

Ann Christin Elverum har medvirket i en rekke oppsettninger i Norge og utlandet, bl.a. Florence i Chess (Aalto Theater, Essen, Tyskland), Heks i Into the Woods (Staatstheater Kassel, Kassel, Tyskland), Grizabella i Cats (Europa-turné), Esmeralda i Ringeren av Notre Dame (Theater am Potsdamer Platz, Berlin, Tyskland), Eva Peron i Evita (Kilden, Kristiansand, Norge) og Fantine i Les Misérables (Theater des Westens, Berlin, Tyskland, Hålogaland Teater, Tromsø, Norge og Landestheater Linz, Linz, Østerrike) – her ble hun håndplukket av Camerom Macintosch, og har gjort rollen over 600 ganger i 3 forskjellige land. Hadde samme rolle i fjorårets oppsetning.

Markus som spiller Jakob i musikalen

Markus Rosså – Jakob

Markus Rosså (11 år) er fra Sarpsborg og går i sjette klasse ved Hannestad skole. Han begynte på Villekulla barne- og ungdomsteater i 2014 og følger Villekullas talentutviklingsprogram. Han var med i Villekulla sin Annie-oppsetning i 2015. Han gjorde stor suksess med rollen som «Jakob» i 2016, og spiller samme rolle i år.

Beatrice som spiller Jenny

Beatrice Lystad Akselsen – Jenny

Har vært med i Diorama siden hun var fem år gammel. I 2016 spilte hun Patrice i ”Thirteen the musical” og Klatremus i ”Hakkebakkeskogen”. Hun har spilt i mange av dioramas oppsetninger, og har hatt roller som ”Tessie” i Annie, ”Lystig” i snøhvit og de syv dvergene og ”Geitekilling 1” i Rockeulven. Hun hadde også en ledende rolle i juleforestillingen ”Natt i Nisseland” som var på Østfoldturné samme år. I 2017 så var hun med i DUS; Den Unge Scene, i Sarpsborg, hun hadde også tittelrollen i Alice i eventyrland som diorama satt opp Mars 2017.
Foto: Foto Norden

Aasmund som spiller Presten i musikalen.

Aasmund Kaldestad – Lange

Har sangutdanning fra Universitetet i Stavanger og The Royal Academy of Music i London. Frilans siden 2000. Medvirket i flere musikaler, operaer og show. Nå aktuell med Tenorane og Steffen Horns show ”Tenorane med ein Horn i sida”.

Patrik spiller en av fem gutter

Patrik Stenseth – Amundsen

Patrik Stenseth, er en stolt Sarping. Han er utdannet ved Teaterhøgskolen i Nord-Trøndelag, og er engasjert ved Junges ensemble Stuttgart og han står bak bla. familieforestillingen “Olav den Heldige og Lykkesverdet” . I 2016 fikk utmerkelsen Østfold talentet fra Østfold Fylkeskommune.

Liv Renate Hovengen – Margit

Er fra Degernes. Hun er utdannet faglærer og har blant annet mellomfag i musikk og musikerutdanning fra Nordisk Institutt for Scene og Studio (NISS). Hun har jobbet som msuikklærer i kulturskolen, Halden vgs og Halden fengsel. Hun har også hold flere solokonserter, og spilt i lokale revyer.

Frida som spiller Helga i musikalen.

Frida H. Hansen – Eline

Frida er utdannet fra Musikkteaterhøyskolen og studerer for tiden på musikalprogrammet ved Høgskolan for scene og musikk (Artisten) i Gøteborg. I tillegg til 13 års erfaring fra barneteater og dans i hjembyen Sarpsborg, har hun medvirket i flere musikaler, bl.a. to sesonger i Kaptein Sabeltann og Jakten på Den Magiske Diamant (Dyreparken, Kristiansand) og Askepott i Tre nøtter til Askepott (City scene, Fredrikstad). Under utdanning har hun gjort roller som Remi i Frendelaus (Cosmopolite scene) og Eliza i My Fair Lady (Artisten, Gøteborg). Hun var også med i fjorårets oppsetning av Den Hvite Dame, da som rollen Helga.

Ingeborg Lorentzen Walther

Ingeborg Lorentzen Walther – Helga

Er elev ved Musikklinja ved Greåker videregående skole. Hun har medvirket i flere musikaler og oppsetninger, blant annet Sound of Music in Concert, Putti Plutti Pott og hun har spilt Sonja i Reisen til Julestjernen.

Inger-Marie som spiller Penelopes bestemor i musikalen.

Inger-Marie Bragvin – Penelopes bestemor

Er utdannet Regnskapssekretær ved Borg -VGS/NKS, men satset med selvstendig næring i Halden som Bailine-terapeut. (Ca 18 år). Fra barneåra har sang/musikk vært en stor del av livet hennes. Igjennom 25 år var hun vokalist i flere gospelgrupper. Spilt 1.fiolin i flere symfoniorkestre ( Østfold Symfoniorkester i ca 20 år)

Ensemblet

Carl som spiller Lars i musikalen

Carl André Johansson

Er utdannet ved Bårdar Akademiet og Bårdar International. Under utdanning har han stått på mange av de største scenene i Oslo, og hadde i år stor suksess med den egenproduserte danseforestillingen ”Mens vi faller”.

Sverre, som er en del av ensemble.

Sverre Magnus Heidenberg

Utdannet ved Bårdar, Universitetet i Stavanger og Danshögskolan (Stockholm). Sverre har jobbet som profesjonell danser i over 15 år, startet sin karriere i Stockholm og har jobbet med de fleste koreografer og kompanier i Sverige. Siden 2009 har Sverre hatt fast engasjement ved Jo Strømgren Kompani (Oslo).

Simen Gloppen

Simen Gloppen er utdannet danser, sanger og skuespiller ved Bårdar Akademiets danse- og musikkteaterlinje og Høgskolen i Nord-Trøndelag. Han har medvirket i flere musikaler i Norge og Sverige, blant annet Sound Of Music (Edderkoppen Teater), La Cage aux Folles (Den Nationale Scene), Spamalot (Folketeatret), West Side Story (Nøjesteatern, Malmö og Bømlo, Norge), A Chorus Line (Chat Noir) hvor han også var dansekaptein og musikalen Feelin’ In The Mood i London, UK. I 2017 har Simen vært i Stockholm og medvirket i The Book Of Mormon (China Teatern), og der jobber han også i høst. Han arrangerte og innstuderte korsatsene til Det Lykkelige Valg (Oslo Nye Teater), og han synger i acapellagruppen The Monday People (TV2, Norske Talenter 2016).

Liam Solbjerg

Liam Solbjerg

Liam Solbjerg går på Grålum Ungdomsskole. Begynner i 1. Klasse på musikklinja på Greåker høsten 2016. Han har medvirket i flere oppsetninger, blant annet DYRENE I HAKKEBAKKESKOGEN (Diorama sang, dans og drama), og medvirker i 13 THE MUSICAL (Diorama sang, dans og drama) og REISEN TIL JULESTJERNEN (Nationaltheatret)

Line Tomter Olsen

Er utdannet ved Bårdar Akademiet og Karlstads universitet. For tiden jobberhun som dansepedagog ved Halden Danseskole og Strömstad kulturskola.
Foto: privat

Sara Stang Møller

25 år. Har en bachelor i dans med pedagogikk, fordypning moderne- og samtidsdans fra
Norges Dansehøyskole (ferdig våren 2014). Bosatt i Halden. Jobber som frilans danser
og som dansepedagog ved Halden Danseskole.

Rebekka Undrum

Rebekka Undrum

Fra Halden. Hun er for tiden under utdanning ved Bårdar akademiet i Oslo der hun studerer musikal. Hun har vert med i flere oppsetninger i Halden, Bla. som Wendy i Brygga Musikkteaters produksjon av Peter Pan. Hun vant også Haldentalentet 2011.

Anniken Falch Hillestad

Anniken Falch Hillestad

Begynner i 2. klasse på musikklinja på Greåker videregående skole. Hun har først og fremst drevet med sang, bla. ved Halden Kulturskole, og i konkurranser som Haldentalentet (2013 og 2014) og UKM (2015).

Aurora Reed-Jenssen

Aurora Reed-Jenssen

Har gått på Villekulla barne- og ungdomsteater siden 2014. Hun har også danset på Strømstad kulturskole siden 2010. Aurora har medvirket i flere musikaler blant annet, Annie (Folketeateret), Sound of music in concert (turné Oslo/Akershus) og Reisen til julestjernen (Sarpsborg Scene).

William Torgauten

William har spilt teater hele sitt liv. Han var fast inventar i Fredrikstadungane fra han var 6. Opplevelsene har siden den gang stått i kø: som Putti, i Putti Plutti Plott i Oslo Spektrum i 2012 og som Michael Banks i Mary Poppins på Folketrateret 2015-16. Han har også vært å se på tv i diverse serier på Nrk Super, bl.a i “Hvis jeg var deg”.
For tiden er han i Oslo to dager i uken på Bårdar der han går på “Billy Elliot-skolen”.

Tuva Grandahl Nilsen

Jeg er 14 år og er med i Sarpsborgs to teatergrupper; Villekulla og Diorama. Jeg har drevet med teater siden jeg var ca. 8 år gammel og jeg har hatt flere ulike roller, blant annet Klatremus i Hakkebakkeskogen, Patrice i Thirteen the musical, Linda i Magimysteriet og Oliver i Oliver Twist. Jeg har akkurat spilt Hjertedronningen i Alice i Eventyrland og jeg skal spille Mina i Natt i Nisseland til jul.